TARINA IHMISEN JULMUUDESTA<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Koirani Jasha katosi 3. helmikuuta kotoamme Ounasmetsästä. 23. helmikuuta Jasha löydettiin Toramon ampumaradan tien läheisyydestä puuhun hyvin lyhyellä köydellä sidottuna, kuolleena. Naru oli tukehduttanut paniikissa rimpuilevan koirani ja naru oli pureutunut syvälle lihaan. Jasha pääsi haudan rauhaan heti löytöpäivänä, hyvä niin, kukaan ei voi rakkaintani enää satuttaa.

 

Jashan elämä alkoi arviolta muutama vuosi sitten, kun se syntyi Virossa kodittomana. Se oli elänyt kadulla ja joutunut jo silloin huomaamaan ihmisten julmuuden. Jasha tuotiin eräälle Tallinnan koiratarhalle toukokuussa 2006, jossa hän asui kaksi kuukautta. Heinäkuussa minä astuin mukaan kuvioihin ja toin pojan kotiin Rovaniemelle. Luottamus minun ja Jashan välille kasvoi ja nuori herra alkoi nauttia elämästään ilman pelkoa. Niin kului puoli vuotta, Jasha vain reipastui ja komistui päivä päivältä ja tuli minulle rakkaammaksi.

 

Sitten koitti se kohtalokas päivä, kun Jasha päätti lähteä tutkimaan maailmaa omin päin. Tämä seikkailu päättyi siihen, kun tuntematon henkilö riisti sen hengen mitä julmimmalla tavalla.

 

Sydämestäni toivoisin, että niin koirat, koirien omistajat kuin ne jotka eivät koirista piittaa, voisivat elää sovussa. Tällaiset julmat teot nostavat vain lisää vastarintaa ja vihaa. Irrallaan juoksevaan koiraan ei kuulu kajota näin, vaan ilmoittaa siitä viranomaisille/paikalliseen löytöeläinsuojaan. Koira on omistajalleen kuin oma lapsi, se kuuntelee, luottaa ja tukee. Jasha oli minulle sanoinkuvaamattoman tärkeä. Tämän julmuuden tekijän toivon näkevän asian myös minun kannaltani. Sinä veit hengen rakkaalta Jashaltani...

 

Jos sinulla on jotain tietoa tapahtuneeseen liittyen, ottaisitko ystävällisesti yhteyttä Rovaniemen rikospoliisin numeroon (016) 329 5450.

 

Pienikin vihje on tärkeä!!

 

Tuhannet kiitokset kaikille etsinnöissä apuna ja tukena olleille. Mitä enemmän maailmassa on julmia ihmisiä, sitä parempia meidän muiden tulee olla!

 

Lepää rauhassa Jashani,

 

Tuuli Matero

 

SEURAAVAN KUVAN JULKAISUUN ON JASHAN OMISTAJAN LUPA. KUVA SAATTAA JÄRKYTTÄÄ HERKIMPIÄ.

 

Kuvan kopiointi ehdottomasti kielletty! 

413616.jpg